20.10.08

Ell no era res.



Lucy in the Sky with Diamonds. The Beatles.

En aquell temps llegia tot lo que quea en les seues mans al voltant d'excitants artificials, sobretot Escohotado. Ho fea en el mateix catre en que devorava a Dostoievsky fins que s'esgolava el dia pels clavills de la persiana. L'atracció es dia LSD i també lliggué Historia de la LSD del seu descobridor, Albert Hoffman. Aixina que a pessics anà jugant en molt de tacte a desvelar realitats que no podia imaginar que vivien dins d'ell. Saludà als vells fantasmes, que havien eixit a passejar, i també tragué l'ingeni de la chistera per a conjurar vínculs immortals abonats en la rialla i la complicitat. Un dia se li n'anà la mà —com per a fiar-se d'una gota d'àcit sobre un secant, deixada caure en nocturnitat, en algun llaboratori clandestí, en algun chalet de La Canyada o d'El Vedat—. Era la nit del dissabte de glòria, la vespra del dumenge de resurrecció, pero això ho va saber després. Els dissabtes eren dissabtes i punt. I els dumenges, dia de ressaca, no de resurrecció.

De la mà del LSD va presenciar, des de fòra, com si vera una película en pantalla panoràmica, tot allò que un home mai hauria de vore de si mateix. I a l'hora ho va viure. I l'angoixa, com no creïa que poguera existir. I el vèrtic. I l'angoixa. I quan trencà el jorn només volia oblidar que aquella nit havia existit. Arrossegà les seues passes, sense voluntat pròpia, cap al poble. Els figurants de la Semana Santa apareixen pels cantons dels carrers i per les places. Les cames el portaven a la plaja, que estava deserta, deturada en el temps. La mar no tenia ones, les palmeres no bategaven, el silenci era sepulcral. Es posà dret sobre un alter i invocà no sabia a qui. De sobte, una ventada. Li travessa l'ànima i el cor i va vore com el caseriu se n'entrava en la mar o la mar en el caseriu i al capdamunt, surmontant-les, una bruma o un aura i les ànimes surant allí, les ànimes del seu poble, acaronant-lo, recomfortant-lo, aborronant-li la pell. Passà la ventada i tornà aquella calma espectral, una calma i una pau que li invadiren l'esperit. Baixà el cap, humil, i els donà les gràcies en silenci.

La cosa no fon tancar i obrir els ulls, pero ara tots ells li feen costat i els arrebats de dessaó i de vèrtic —dels dies, dels messos posteriors— eren vençuts en facilitat.

Ell no era res, comprengué a la fi, molt de temps després de que els conceptes del temps i l'espai se li relativisaren per a sempre. Ell només era part d'allò. I mai seria part de cap atra cosa. Ni necessitava saber res més.

[He recordat este relat després de llegir el magnífic post d'Angresola La playa que fue]



Play with fire. The Rolling Stones.

12 commenti:

Comtessa d´Angeville ha detto...

M´he recordat per lo del tripi i l´LSD del que em va passar a les festes de Benimarfull de fa dos anys. No ho recorde amb exactitut però crec que vaig guardar el que vaig escriure entonces al fotolog contant-ho. El patró de Benimarfull és el Santo Cristo de la Bona Mort i mosatros acabarem fent una representació del calvari just on està el calvari d´allà, costera amunt, que si toalles de Piolín pel cap jo fent de Verge María xillant MI HIJOOOO HAN MATADO A MI HIJOOOO, altre que feia de Jesucristo (superstar) a qui vaig acabar veient amb les mans sangrant sense saber si era que s´havia fet algun tallet entre els bancals d´oliveres o si era cosa de tot el que portavem damunt, hi havia un Judas jugant a reballar-se de l´olivera baix (sense cordà al voltant del coll, per sort)... crec que no ho he dit però sobra dir-ho, que anavem col·locats de tot lo que et pugues imaginar i més.

M'has donat bona idea, crec que faré alguna entrada rotllo La meua pròpia historia general de las drogas...

Comtessa d´Angeville ha detto...

I de regal una de les meues preferides dels Rolling


http://www.youtube.com/watch?v=_0jyKabLHVc

morena ha detto...

Muy chula esta entrada, además hace demasiado tiempo que no le digo que me cae usted un poco bien.

Besos, besos y más besos

Anonimo ha detto...

Crec endevinar l´autor i protagonista. Desgraciadament, la por (o eixa forma de por que és la hipocondria) no m´ha deixat viure coses tan fascinants com les que descriu vosté. Afortunadament, tampoc he pogut viure destarifos tan divertits i brutals com els de la Comtessa, que no deixa de sorprendre mai.
I gràcies pel seu amable enllaç i l´exagerat adjectiu.
Abraços.

Angresola

Comtessa d´Angeville ha detto...

Ai Angresola no saps lo que te perds!!! I nunca es tarde!!!

¡LLUEVE REVOLUCIÓN! ha detto...

Pues a mi personalmente las drogas no me han dejado buen recuerdo, bueno, según cuales, supongo. Las risas tontas con Mireia, los desvaríos con Luke tiradas en el suelo del chalet de no sé quién, un Viñarock mano o mano, festivales varios...pero poco más,tengo la sensación de que esas situaciones habrían sido iguales con o sin drogas, no me parecen ni para tanto ni imprescindibles.
Saludines merlucines!

Forlati ha detto...

El relat no pretenia ser un panegíric de les drogues, ni de llunt. Pero si em toca explicar-ho és pq no era un bon relat.

Ni m'agraden ni les consumixc* ni les recomane ni m'agrada que els meus amics se'n facen. M'interessaven (ara ya ni això i només algunes) com una més de les possibles formes de conéixer-se a u mateix. I les criticava i les critique en el seu us lúdic i frívol. Per una única raó: per cada un que conec q les gasta en mesura n'hi ha 99 q no ho fan i els desbarata la vida. Una ruleta russa, vaja, que ademés convertix en avorrides i insubstancials a persones que no ho eren. És la meua experiència empírica, almenys.

* Sí, sí, ya sé: les meues són el té, el tocadet, el Cutters Choice, el ron&cola, el vi i les rabassetes.

Comtessa d´Angeville ha detto...

Jo havia començat a escriure ací algo ben llarg ben llarg justificant l´ús lúdic i frívol de tota droga perquè eixe és l´ús que deurien de tindre (coneixer-se a un mateix? vinga ja) però passe i que cadascú faja el que vullga, només tinc una pregunta:

Què són rabassetes?

morena ha detto...

Bueno para mí no ha sido así, de la manera que deriven los comentarios no es siempre la intencionalidad del texto y el que usted se vea con la necesidad de explicarlo no significa que sea un mal relato.

Por cierto querido Forlati, qué es el tocadet? tocadet de qué?

Se le besa

morena ha detto...

Jajajajaja, ale! explique todo de nuevo!

Forlati ha detto...

Morena: jajajajajajajajaj, és vosté una tia cachonda (ejem… divertida i ocurrent, vaja). Sense voler fer una disquisició sobre els aditius del café i les seues variants i els seus noms en valencià segons comarques (que algun dia ho faré, no patixca) el tocadet és com el "caffè corretto di grapa" pero de conyac. Jajajajajjajajaj. Besos.

Àgueda: "coneixer-se a un mateix? vinga ja". ¡Manda huevos! Li emplace al debat quan vullga i a on vullga. Trie armes i padrí.

La rabasseta també es com el "toscanini" per de tabac cultivat en les nostres hortes. Besadetes.

Comtessa d´Angeville ha detto...

mmmm qui vol apadrinar-me? Les armes les tinc clares. Tu saps això que deien les güeles? M' agüela m'ho deia molt, que no anara a les discoteques perquè els homes posaven pastilletes en els gots pa gitar-se amb tu. Vull un padrí!!! El debat el guanyaries segur, en fi, a dialèctica tens més punts que jo.